dinsdag 3 mei 2011

“Smile with your whole body!”

de Krullige Krullen:
Het shirt wordt over het hoofd met het lange bruine haar getrokken, waardoor de ontblote rug zichtbaar is geworden. De bijeen gekomen groep mensen op het festivalterrein kijkt niet raar op van het nu gaande schouwspel. Ook niet als op de rug van het meisje een grote halve open cirkel horizontaal wordt getekend door haar meegereisde vriendin. De twee uiteindes van de rond lopende lijn worden verbonden door een kaasrechte streep die van links naar rechts loopt. Onderin de halve cirkel wordt nog een half rondje getekend, waarvan de ronde kant omhoog wijst naar de kaarsrechte lijn.

Boven de halve cirkel worden twee kleinere halve cirkeltjes getekend. Naast dat ze in grootte zo verschillen, steken de ronde kanten omhoog in plaats van naar beneden, zoals bij de grote broer het geval is. In beide figuurtjes wordt een klein zwart rondje getekend: het lachende gezichtje op de rug van ‘t meisje is bijna klaar.

’t Gezichtje wordt opgeleukt met een wirwar aan lijntjes boven de ogen: deze doen dienst als het krullige haar van het gezichtje. Onder op de rug wordt de zin “Smile with your whole body!” geschreven. Het gezicht is klaar.

Nu is het zaak om in beeld te komen voor de jongen met het krullige krul haar die voor de buis gekluisterd zit en hoopt dat haar (wereldberoemde) rug in beeld komt. Plotseling komt op een moment dat hij het niet meer verwachtte de rug kortstondig in beeld. Hoe gek dit er ook uitziet voor een buitenstaander, dat kortstondige beeld zorgt voor een warme tinteling in het lichaam van de jongen.

’t Lange Bruine Haar:
Drie jongens staan bij hun tent om de rug van een vriend van hun. Geen fijn aangezicht die rug van de jongen met zijn o zo herkenbare krullen. De overdaad aan puistjes op de schouderbladen en de rest van de rug lokken niet bepaald uit voor de drie vrienden om een lachend gezichtje op te tekenen. Uiteindelijk besluiten ze, unaniem, om ieder hun deel te doen. De Rug heeft een gevoel van ‘van je vrienden moet je het hebben’, gelukkig dat ze het nog wel voor hem overhebben.

Al vrij snel hebben de drie jongens het kale gezicht getekend, vervolgens wordt het geheel – na wat gesteggel over wie dat gaat doen – gecompleteerd met verschillende zwarte lijntjes die dienst doen als het kapsel van het figuur: lang stijl haar. Wanneer dit gedaan is wordt onder het gezicht dezelfde tekst geschreven als bij het meisje: “Smile with your whole body!”

De drie jongens zijn tevreden en nadat er een foto is gemaakt om te laten zien aan De Rug, stemt hij ook in met het resultaat. De volgende opdracht is om in beeld te komen op tv, ergens in het Diepe Zuiden zit iemand naar de livestream te kijken en die verwacht een lachende rug in beeld. Dat had de jongen immers beloofd en belofte maakt schuld. Verrassend genoeg slagen de drie jongens er gemakkelijk in om de rug van de jongen in beeld te krijgen. Het meisje met het lange bruine haar dat voor de tv zit in het Diepe Zuiden schrikt ervan; ze had het totaal niet aan zien komen (en vooral niet zo snel), maar door de aanblik kan ze De Lach niet onderdrukken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten